Snelle levering!
Gratis verzending en retour vanaf €50,-
Laagsteprijsgarantie
Snelle levering!
Gratis verzending en retour vanaf €50,-
Laagsteprijsgarantie

Door Admin, 14 mei 2014

Zelf tarwegras kweken van Auke Attema

Tarwegras

 

Benodigdheden:


1.Tarwegraszaad (korrels) van Biologisch dynamisch herkomst met 99% kiemkracht.
Per zwarte kweekbak 130 – 150 gram

2. Een kweektafel, kweeksysteem of kweekbakje

3. Een zeef

4. Tuinaarde of potgrond met compost. Neem organische aarde, verrijkt met mineralen, dat is het beste. Bij een kweektafel is er ook de optie zonder aarde te kweken.

5. Een bak of weckpot om het tarwegraszaad in te weken

 

Hoe kweek je tarwegras:

 

1. Week het tarwezaad 2 tot 4 uren in een schaal of weckpot met kraan- of gefilterd water.

 

2. Gooi een laagje tuinaarde of potgrond met compost in een kweekbak, een laagje van 2 tot 4 cm. Druk de aarde een beetje aan zodat er een gelijkmatige laag ontstaat.

 

3. Giet na 2 tot 4 uren het water af en strooi het tarwezaad gelijkmatig over de aarde, zodanig dat er een laagje van één korrel dik ontstaat. De korrels mogen elkaar net raken, zodat er weinig van het laagje aarde zichtbaar is.

 

4. Leg nu een plaat of een andere omgekeerde kweekbak op de kweekbak met aarde en tarwezaad zodat de kweek donker staat. Laat de kweekbak met aarde en tarwezaad ongeveer 2 dagen in het donker staan, totdat de tarwezaden kleine kiempjes zijn geworden.

 

5. Gedurende de eerste 4 – 5 dagen (ook gedurende de periode dat de kweekbak donker staat) besproeien m.b.v. een plantenspuit .

 

6. Na 4 – 5 dagen ziet u dat de worteltjes van het tarwezaad door de aarde geworteld zijn en kunt u het ‘matje tarwegras’ als een geheel optillen zonder dat de aarde uit elkaar valt, de wortels houden de aarde bij elkaar. U kunt vanaf nu het ‘matje tarwegras’ bewateren met een gieter door het matje op te tillen en een laagje water onder in de kweekbak te gieten. Geef elke een groot glas water in de bak zelf, maar niet zoveel dat er de hele dag een laag water in de kweekbak blijft staan.

 

7. Na 7 – 12 dagen zal het tarwegras ongeveer 10 – 16 cm hoog zijn. Vanaf dan kun je de sprieten oogsten. Makkelijk is om dit met een schaar of een kartelmes te doen, net boven de wortel.

 

8. Na het afsnijden of afknippen van het tarwegras verwerk je met je slowjuicer het gras tot het fijnste sap op aarde: Tarwegrassap!

 

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »