Snelle levering!
Gratis verzending en retour vanaf €50,-
Laagsteprijsgarantie
Snelle levering!
Gratis verzending en retour vanaf €50,-
Laagsteprijsgarantie

Door Bernice, 13 december 2021

Detox kuur

De lekkerste detox sapjes maak je natuurlijk zelf, met behulp van een slowjuicer. Dit sap zit namelijk boordevol vitamines en mineralen, vers van de pers. En je kunt onbeperkt variëren tot je jouw ultieme detoxsapje gevonden hebt.

Wat is een detox kuur?

De term detox staat voor het ontgiften of ontslakken van je lichaam. Tijdens een detox kuur eet je enkele dagen weinig tot niks. Wel drink je water, groene thee en detox sapjes. Het doel hiervan is om je lichaam een boost te geven of om afvallen te stimuleren. Het is echter geen dieet, maar een tijdelijke kuur.

Wat is het beste detox sap?

Detox sappen bestaan uit een combinatie van groenten met wat fruit. Groenten bevatten weinig calorieën en zijn daarmee het gezondst. Fruit wordt toegevoegd voor de zoete smaak, maar wel met mate omdat fruit meer natuurlijke suikers bevat. Kant-en-klare sappen zijn al langere tijd van tevoren geperst en verliezen in de tussentijd voedingsstoffen. Maak daarom verse sapjes om optimaal te profiteren van enzymen, vitamines en mineralen.

Zelf detox sap maken

Er zijn vele recepten te vinden voor gezonde detox sappen. Deze maak je met behulp van een slowjuicer. Dit apparaat werkt met een langzame, koude persing, waardoor het maximale uit groente en fruit gehaald wordt en de voedingsstoffen optimaal behouden blijven. Het beste is om het sap direct na het persen te drinken, of bewaar het maximaal 48 uur in de koelkast.

Welke slowjuicer voor sapkuur

Wanneer je vooral groentesappen gaat maken, adviseren wij om te kiezen voor een horizontale slowjuicer. Deze heeft een langere persschroef en haalt daardoor nog meer sap uit vezelige groenten en fruit. Zelfs ingrediënten zoals bleekselderij, spinazie, ananas en gember vormen geen enkel probleem voor een horizontale slowjuicer. Een verticale slowjuicer kan hier sneller op vastlopen en is juist meer geschikt voor zachtere groente- en fruitsoorten. Bekijk hier de beste slowjuicers voor sapkuren.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »