Snelle levering!
Gratis verzending en retour vanaf €50,-
Laagsteprijsgarantie
Snelle levering!
Gratis verzending en retour vanaf €50,-
Laagsteprijsgarantie

Door Bernice, 28 juni 2021

Waar moet je op letten bij het kopen van een slowjuicer?

Yes, je bent helemaal op de gezonde tour en hebt besloten te gaan slowjuicen, super leuk! Maar er is wel veel keuze, dus welke slowjuicer kies je?

 

Horizontaal of Verticaal

Er zijn grofweg twee soorten slowjuicers; horizontale en verticale. Beide apparaten hebben een andere persschroef, met elk hun eigen kwaliteiten. Welke het beste bij jou past, hangt af van wat je wilt gaan persen. Wil je zowel groente als fruit persen? Bedenk dan wat je het meeste van de tijd zult doen. Ga je voor vruchtensapjes en af en toe wat groente? Dan is een verticale slowjuicer ideaal. Maak je liever groene sapjes en wil je ook bleekselderij en tarwegras kunnen persen? Dan is een horizontale slowjuicer de beste keus!

 

Enkele of dubbele persschroef

Bij een horizontale slowjuicer heb je naast een enkele ook nog de keuze voor een dubbele persschroef, ook wel de twin-gear genaamd. Deze topmachines persen nóg beter het sap uit je groente en fruit. De prijs hiervan ligt dan ook wel wat hoger. Wie voor uitmuntende kwaliteit en het hoogste saprendement gaat, kiest een twin-gear slowjuicer.

 

Welk vermogen slowjuicer

Voor slowjuicers geldt niet: hoe hoger het vermogen hoe beter. Oké, een krachtige motor is nodig voor een goede perskracht. Maar daarnaast is ook een laag toerental belangrijk, dit wordt uitgedrukt in RPM. De essentie van slowjuicen is namelijk een langzame, koude persing. Hierdoor blijven de voedingsstoffen optimaal behouden.

 

Slowjuicer of sapcentrifuge

Hiermee komen we bij het verschil tussen een slowjuicer en een sapcentrifuge. Door de snelheid van een sapcentrifuge ontstaat er meer warmte en menging met lucht. Hierdoor oxideert het sap sneller, wat de kwaliteit en de houdbaarheid niet ten goede komt. Daarom adviseren wij altijd een slowjuicer boven een sapcentrifuge.

 

Sapkan en pulpkan

Bij een slowjuicer hoort een sapkan en een pulpkan. Sommige slowjuicers hebben een ingebouwde pulpkan. Het voordeel hiervan is het mooie design en het neemt minder plek in op je aanrecht. Wil je grote hoeveelheden sap tegelijk maken? Dan is een losse pulpkan weer handiger, want die kun je tussendoor makkelijker even leeggooien.

 

Variaties in sap

Iedereen heeft andere voorkeuren als het gaat om sap en pulp. De keuze van de ingrediënten bepaalt deels de dikte van het sap. Verder hebben de meeste slowjuicers meerdere zeven, waarmee je zelf de dikte van het sap bepaalt. Het helderste sap komt van uit de twin-gear slowjuicers.

 

Het oog wil ook wat

Tot slot speelt jouw persoonlijk smaak natuurlijk ook een rol! Ga je voor stijlvol zwart of Ferrari-rood? Uitgevoerd in RVS of misschien wel die opvallende luipaardprint? Bij de Tarwegraskoning bieden we enkel kwalitatieve producten, in verschillende soorten en maten. Zo is er een ideale slowjuicer voor iedereen!

 

Hulp nodig bij het kiezen van een slowjuicer? Bel ons op 079 - 203 30 80 of mail naar [email protected]

Laat een reactie achter

Comment form Text

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »