Snelle levering!
Gratis verzending en retour vanaf €50,-
Laagsteprijsgarantie
Snelle levering!
Gratis verzending en retour vanaf €50,-
Laagsteprijsgarantie

Wat is tarwegras?

Wat is tarwegras?

Wat is tarwegras?

Tarwegras is het gras dat groeit uit een tarwezaadje. Dit gras beschikt over een unieke samenstelling met daarin allerlei voedingsstoffen die ons ons lichaam goed kan gebruiken om vitaal te functioneren. Uit tarwegras kan je een super fijn sap persen! Tarwegrassap is namelijk rijk is aan vitamine A, B1, B2, B3, B6, C, E & K. Het diep groene sap zit daarnaast vol met mineralen, enzymen, chlorofyl en bevat vrijwel alle spoorelementen. De tarwegras worteltjes bevatten maar liefst 92 van de 102 beschikbare mineralen wanneer dit op goede aarde wordt gekweekt.

Wat is tarwegras? Tarwegrassap

Hoeveel tarwegrassap moet ik per dag drinken?

Doordat Tarwegrassap vol zit met vitamines, mineralen, enzymen, chlorofyl en aminozuren heb je per dag slechts 30ml als toevoeging op uw dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Ideaal als shotje dus!

Hoeveel tarwegras gebruik je voor 1 shotje?

45 gram tarwegras, ofwel 2 flinke handen tarwegras, zijn voldoende voor een shotje van 3 cl (30ml)

Wat is tarwegras? Tarwegrasshotje
Wat is tarwegras?

Wat kan ik het beste gebruiken? Vers tarwegrassap, of is tarwegras poeder ook goed?

Tarwegraspoeder is makkelijk in gebruik, maar is in de meeste gevallen veel enzymen en vitaminen kwijt door oxidatie. Wij raden voor de besteervaring vers tarwegrassap aan. Je kunt tarwegras zelf kweken en juicen, of kiezen voor ons bevroren tarwegrassap.

Vers tarwegras

Vers tarwegras kan je het beste juicen met behulp van een slowjuicer. Gebruik hiervoor altijd een horizontale juicer (dit in tegenstelling tot rechtopstaande / verticale slowjuicers). Tarwegras is erg lekker in sapjes met bijvoorbeeld 1 appel, 1/2 citroen en een stukje gember. Klik hier voor tips om zelf Tarwegras te kweken.

Vers tarwegras

Bevroren tarwegrassap shotjes

Ons tarwegrassap is 'flash frozen', dat betekent; binnen enkele seconden ingevroren. Door deze behandeling blijven de vitaminen en mineralen optimaal behouden. Ons bevroren tarwegrassap kan je laten ontdooien in een sapje of mixen in je zelfgemaakte (groene) smoothie. Hier vindt u ons assortiment Tarwegrasshots.

Kan tarwegras ook worden geperst met een sapcentrifuge?

Nee, dit kan helaas niet. De motor en zeef van sapcentrifuges zijn niet geschikt voor het persen van tarwegras. Kies daarom altijd een slowjuicer.

Wat is tarwegras?

Welke slowjuicer is geschikt voor het persen van Tarwegras?

Machines die wij aanraden zijn de Angel Juicer, de Byzoo Rhino en de Byzoo RVS Tarwegras juicer. Deze horizontale slowjuicers kunnen goed overweg met Tarwegras in tegenstelling tot een verticale slowjuicer.

Zelf tarwegras kweken

Zelf Tarwegras kweken?

Zelf Tarwegras kweken is goed te doen als u over de juiste spullen beschikt. Bij ons kunt u zowel het Tarwezaad als de benodigde materialen kopen om te beginnen met kweken. Kijk hier voor ons assortiment om zelf Tarwegras te kunnen zaaien en oogsten.

De voordelen van vers Tarwegrassap Als u zoekt naar gezondheidsvoordelen van tarwegrassap dan vindt u héél veel informatie. Is tarwegrassap gezond, werkt Tarwegrassap bij ziekte, is tarwegrassap onzin, hoe maak ik Tarwegrassap. Het is lastig om tussen al deze informatie tot een éénduidige conclusie voor de voordelen of nadelen van tarwegras sap te komen.

Het is wetenschappelijk bewezen dat Tarwegras rijk is aan verschillende voedingsstoffen. tarwegras bevat vitamine A, verschillende vitamines van het B-complex, vitamine C, vitamine E en de mineralen calcium, kalium, ijzer, magnesium, fosfor, natrium, zwavel, kobalt, zink en selenium.

Veel gehoorde geluiden over het gebruik van Tarwegrassap zijn:

  • Tarwegrassap kan de cholesterol verlagen
  • Vers Tarwegras kan bijdragen aan het genezen van kanker
  • Tarwegras sap kan bijdragen aan bloedsuiker regulering
  • Tarwegras sap kan bijdragen aan bloedsuiker regulering
  • Ontstekingen kunnen worden tegen gegaan dankzij Tarwegrassap
  • Tarwegras sap kan gewichtverlies bevorderen

Er is géén wetenschappelijk bewijs voor de exacte gezondheidsvoordelen van Tarwegras. Dit komt omdat dit zeer lastig te onderzoeken is en zeer afhankelijk is van leefstijl, genen en bijkomende factoren zoals of men rookt, stress ervaart, veel of weinig sport en dergelijke.

Als aanvulling op uw dagelijkse voeding is vers tarwegrassap een zeer goed product, maar vervang niet uw complete voedsel consumptie door middel van één tarwegrasshotje. Trek u niets aan van uitspraken als: 'één shot tarwegras staat gelijk aan 2 ons groente en fruit per dag'. Tarwegras sap is geen wondermiddel dat u van allerlei ziekten geneest. U dient altijd gevarieerd te blijven eten.

Hoe kunnen wij helpen?

Bel ons (Lokaal tarief)

ma t/m vrij 09.00 - 17.00
uur za en zo gesloten

035-2063082

E-mail

Antwoord binnen één werkdag

Stuur e-mail

Social media

8,9Review LogoWij scoren een 8,9 op Trusted Shops

Tarwegraskoning.nl

Kobaltstraat 2A
1411 AM, Naarden
Nederland Bekijk op Google Maps

Btw nummer: NL802464427BO1
KvK nummer: 32055825

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking