Snelle levering!
Gratis verzending en retour vanaf €50,-
Laagsteprijsgarantie
Snelle levering!
Gratis verzending en retour vanaf €50,-
Laagsteprijsgarantie

Foodprocessor of keukenmachine kopen?

Foodprocessor

Waarom een foodprocessor, keukenmachine of blender kopen?

Om deze vraag te beantwoorden leggen we u uit wat het verschil tussen de apparaten is. Afhankelijk van uw voorkeur kunt u na het lezen van onderstaande tekst een keuze maken welke het meest geschikt voor u is.

Verschil keukenmachine en foodprocessor

Wat is het verschil tussen een keukenmachine en foodprocessor?

Een keukenmachine is zeer geschikt als hulpmiddel voor als u gaat bakken, waarbij u dient te mixen, kloppen en kneden van beslag of deeg. De machine bestaat vaak uit een geheel met een mengkom en verschillende opzetstukken. Veel keukenmachines bieden ook extra accessoires om ermee te kunnen snijden, raspen en hakken, waardoor je de keukenmachine ook kunt inzetten als foodprocessor.

Een foodprocessor is over het algemeen meer gericht op het assisteren bij het koken en kan snijden, raspen en hakken door middel van verschillende meegeleverde opzetstukken. Sommige foodprocessors kunnen ook mixen, kloppen en kneden met behulp van extra accessoires.

Wat is het verschil tussen een blender en een foodprocessor?

Een foodprocessor wordt geleverd met allerlei handige opzetstukken om je te helpen bij het koken. Een blender heeft als hoofddoel producten fijn te malen en te mengen, zoals voor bijvoorbeeld een smoothie. Een blender kan in sommige gevallen ook noten vermalen en ijs crushen, maar hiervoor dient de blender wel over een sterke motor te beschikken. Een blender is niet geschikt voor andere doeleinden zoals kneden of mixen. Het vermogen van een foodprocessor is groter dan van een blender, waardoor het voor een foodprocessor voor veel meer toepassingen gebruikt kan worden.

Verschil blender en foodprocessor
Foodprocessor vermogen

Vermogen

Elk type foodprocessor heeft een ander vermogen. Hierbij geldt hoe hoger het vermogen des te makkelijker kan de foodprocessor alle ingrediënten verwerken. Een machine met een vermogen van 500 watt is geschikt voor het snijden van een appel, maar juist niet geschikt voor het snijden van harde ingrediënten, zoals noten, bevroren ingrediënten, chocolade of stevig deeg.

Een foodprocessor tussen de 500 – 1000w is het meest geschikt voor verwerken van middelharde ingrediënten zoals wortels of bieten. Voor het verwerken van zeer harde ingrediënten, zoals noten en chocolade is een foodprocessor vanaf 1000w het meest geschikt.

Welke foodprocessor moet ik kopen?

Er zijn veel verschillende foodprocessors op de markt waardoor een keuze maken lastig kan zijn. Hierbij een aantal punten waar u rekening mee kunt houden.

  • Budget – Hoeveel wilt u uitgeven aan een foodprocessor?
  • Gebruik – Waarvoor wilt u de foodprocessor gebruiken? Voor alleen snijden heeft u een andere foodprocessor nodig dan voor het verwerken van deeg.
  • Inhoud – De mengkommen van de foodprocessors zijn er in verschillende maten. Deze liggen over het algemeen tussen de 0,5 en 4 liter. Wil je veel in een keer maken, dan kun je beter voor een grotere inhoud kiezen.
  • Schoonmaken – Vind je het geen probleem om na het gebruik van je foodprocessor alle onderdelen af te wassen? Of wil je na het gebruik alles in de vaatwasser doen?
  • Accessoires – Elke foodprocessor wordt geleverd met standaard accessores, heb je daar genoeg aan? Of ga je liever voor een uitgebreide machine?
Foodprocessors goedkope merken

Foodprocessors goedkopere merken.

Vaak komen er veel aanbiedingen voorbij van grote ketens voor keukenmachines of foodprocessors van hun eigen huismerk, denk hierbij aan bijvoorbeeld de Lidl of Blokker. Ook zijn er merken zoals Bosch of Philips die een foodproccessor maken, zonder dat dit hun expertise is. In sommige gevallen voldoen deze machines prima, maar indien u hogere eisen stelt aan het gebruik, dan bent u vaker beter af bij merken die zich richten op het maken van keukenmachines, foodprocessors of blenders. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld Magimix, Vitamix of Ankarsrum. Een huismerk foodprocessor, keukenmachine of blender van bijvoorbeeld de Lidl of Blokker heeft niet dezelfde kwaliteit en vermogen als een Magimix of Vitamix.

Hoe kunnen wij helpen?

Bel ons (Lokaal tarief)

ma t/m vrij 09.00 - 17.00
uur za en zo gesloten

035-2063082

E-mail

Antwoord binnen één werkdag

Stuur e-mail

Social media

8,9Review LogoWij scoren een 8,9 op Trusted Shops

Tarwegraskoning.nl

Kobaltstraat 2A
1411 AM, Naarden
Nederland Bekijk op Google Maps

Btw nummer: NL802464427BO1
KvK nummer: 32055825

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking