Snelle levering!
Gratis verzending en retour vanaf €50,-
Laagsteprijsgarantie
Snelle levering!
Gratis verzending en retour vanaf €50,-
Laagsteprijsgarantie

Waarom langzaam persen?

Bij conventionele sapcentrifuges bevorderen de snel bewegende delen het oxidatieproces, waardoor de voedingsstoffen in het (tarwegras)sap niet meer volledig kunnen worden opgenomen door het lichaam.

Bij het gebruik van blenders en sapcentrifuges gaat een groot deel van de kleur, de smaak en ongeveer 85% van de voedingsstoffen verloren. Dat komt omdat deze machines het tarwegras, de groenten of het fruit op heel hoge snelheid (15.000 omwentelingen per minuut) 'vermalen'. Bij dit proces ontstaat veel wrijving en wordt zuurstof door het sap gemengd, wat voor snelle oxidatie van de voedingsstoffen zorgt. Het resultaat is sap van een zeer matige kwaliteit, herkenbaar aan de matte kleur en de afscheiding die na korte tijd ontstaat.

Echt levend tarwegrassap krijg je uit een zogenaamde slowjuicer. Dat is een machine die het tarwegras op een heel langzame manier uitperst (80-100 omwentelingen per minuut), vergelijkbaar met hoe wij ons voedsel kauwen. Op deze manier blijven textuur, kleur, smaak en voedingsstoffen (vitaminen, mineralen, chlorophyl etc.) behouden. Het tarwegrassap uit een slowjuicer is veel lekkerder en gezonder dan het sap uit een blender of een sapcentrifuge. Bovendien is het langer houdbaar, tot wel 48 uur in de koelkast.


Typen slowjuicers

Er bestaan twee soorten slowjuicers: single-gear en twin-gear. Een single-gear werkt met één persvijzel, die de ingrediënten, bijvoorbeeld tarwegras, door een zeef perst. Bij het persen worden de celwanden van het tarwegras doorbroken, waardoor het sap met alle voedzame ingrediënten vrij komt. Het pulp en de sap worden vervolgens van elkaar gescheiden en komen in twee aparte opvangbakken terecht.

Een twin-gear machine werkt met twee persvijzels, die in tegengestelde richting draaien. Het tarwegras wordt eerst als het ware ‘uitgewrongen’ tussen de vijzels, en vervolgens door een zeef geperst. Door deze dubbele persing wordt een groter deel van de celwanden doorbroken, zodat meer sap vrijkomt dan met een single-gear machine.

Uit een laboratoriumproef is gebleken dat een twin-gear machine tot 23% meer sap uit tarwegras perst dan een single-gear machine. Met name bij het persen van grotere hoeveelheden sap is het verschil significant.

Daarmee is overigens niet gezegd dat single-gears inefficiënt zijn. Ter vergelijking: de goedkoopste single-gear juicer produceert tot 40% meer sap dan een gewone sapcentrifuge!

Single-gear juicers zijn een prima keuze als je minder dan twee shots tarwegrassap of twee glazen groente- of fruitsap per keer bereidt. Drink je regelmatig sap of worden er grotere hoeveelheden geperst (b.v. voor meerdere mensen) dan is een twin-gear juicer het meest geschikte apparaat met een maximale opbrengst.

Hoe kunnen wij helpen?

Bel ons (Lokaal tarief)

ma t/m vrij 09.00 - 17.00
uur za en zo gesloten

035-2063082

E-mail

Antwoord binnen één werkdag

Stuur e-mail

Social media

8,9Review LogoWij scoren een 8,9 op Trusted Shops

Tarwegraskoning.nl

Kobaltstraat 2A
1411 AM, Naarden
Nederland Bekijk op Google Maps

Btw nummer: NL802464427BO1
KvK nummer: 32055825

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »