Snelle levering!
Gratis verzending en retour vanaf €50,-
Laagsteprijsgarantie
Snelle levering!
Gratis verzending en retour vanaf €50,-
Laagsteprijsgarantie

Door admin, 9 april 2015

Recept: Appel-Pulp Brood

Soms lijk ik het idee te hebben alles te kunnen maken met die pulp. Na mijn laatste blog bijvoorbeeld, toen ik overtuigd was dat ik een lekkere saus kon maken van sinaasappel pulp.

Nachtbakken

Vlak voor Pasen bedacht ik mij dat het eindelijk weer tijd werd voor een pulp product. Dit wilde ik meenemen naar mijn ouders voor Pasen (naast croissants van zelf gemaakt croissantdeeg!) walnoot pesto http://sharelovenotsecrets.com/nl/walnoten-pesto/ en chocolade mousse - gekke combi… i know). Een ongezouten mening kan ik van mijn ouders wel verwachten en daar zit ik uiteraard op te wachten. Helemaal bij nieuwe pulp combi’s.

Het is de avond voor Pasen en ik heb genoeg pulp in de vriezer. Pulp van appel juice en ananas juice. Deze combi heb ik nog niet gebruikt. En zeker niet voor een brood. Een mogelijk mislukt pulpbrood kunnen mijn ouders wel hebben. Het risico durf ik dus wel te nemen… Dus daar ga ik met mijn brood en andere lekkernijen richting Volendam-city.

brood

 

Croissants vs. pulpbrood

We zitten aan tafel. Mijn vader smeert wat boter op het pulp brood. "Oh ja het is in tegenstelling tot cakes van eerder, meer een brood”, bedenk ik, “een beetje boter, dat is geen slecht idee.” Ik kijk hem aan… ‘Wat is zijn reactie?’  ‘Vind hij het lekker..?’ Mijn vader knikt goedkeurend. "Kijk pap, dit is nou een gezond én lekker alternatief”, zeg ik, “..en ook nog eens no waste”.

Bottom line: met pulp brood kun je bijna niet missen. De croissantjes daarentegen mislukten jammerlijk. Nog even oefenen.

Share love, Marleen

Houd deze blog en sharelovenotsecrets.com in de gaten voor meer recepten.

Beeld & recept: sharelovenotsecrets.com

Ingrediënten

 • 215 gr appel/ananas pulp (van bijvoorbeeld deze juice http://sharelovenotsecrets.com/nl/appel-limoen-juice-met-basilicum/ + een beetje ananas)
 • 170 gr volkoren meel
 • 100 gr kokosolie (gesmolten)
 • 175 gr honing
 • 2 eieren, losgeklopt
 • 1 theelepel vanille extract
 • 1/2 theelepel bakpoeder
 • 1/2 theelepel baking soda
 • 1/2 theelepel zout
 • 3 theelepels kaneel
 • 1/2 theelepel nootmuskaat
 • 100 gr gehakte amandelen
 • 100 gr rozijnen

Instructies 

 1. Zet de oven aan en verwarm op 175 graden.
 2. Smelt de kokosolie en meng met de honing.
 3. Voeg de licht opgeklopte eieren toe en vervolgens de vanille extract en de pulp. Meng goed.
 4. Mix de droge ingrediënten en meng dit met het pulp mengsel.
 5. Voeg als laatste de rozijnen en noten toe.
 6. Bak in een cakevorm voor 45 tot 60 minuten.
 7. Als de bovenkant snel donker wordt, kun je de cake halverwege de baktijd afdekken met aluminiumfolie.
 8. Test met een satéprikker of het brood klaar is. Wanneer deze er droog uitkomt is de cake klaar.

Reacties

 • Door Sandra, 9 april 2015

  De cake is goed gelukt en super lekker geworden. Ik heb wel 75 gram minder honing gedaan en Chinese 5 kruiden poeder toegevoegd en wat amandelmeel

Laat een reactie achter

Comment form Text

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »