Dat melk helemaal niet zo goed is, is geen nieuws. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven te vinden. Vind ik dan. Want ik hou van melk. In de koffie, in mijn granola, etc. Kokos- en notenmelk zijn goede alternatieven. In de supermarkt kun je genoeg van deze opties vinden. Maar wat als je het zelf kan maken? Met je slowjuicer nog wel!
Kaasdoek...
Een tijdje geleden heb ik mijn eerste poging gewaagd amandelmelk te maken. Ik zag het al helemaal voor me: amandelen weken, kaasdoek gereed en prachtig witte melk als resultaat. Net zoals op de foto (van het voorbeeld recept). Helaas, vergeet het maar. Het resulteerde in bruinige pulp ‘melk’.
SLOWJUICER!!!
Onlangs ontdekte ik dat je met een slowjuicer ook amandelmelk kunt maken. WOW! En het resultaat: hagelwitte melk! Het is overigens binnen een handomdraai gemaakt.
No waste
Amandelpulp over? Weggooien? Natuurlijk niet. Ook met amandelpulp kun je weer leuke dingen doen. Ik bakte er de koekjes van die je op de foto ziet. Het was een eerste try-out. Houd mijn blog in de gaten voor meer amandelpulprecepten!
Wat een heerlijke ochtend. In een handomdraai amandelmelk + koekjes gemaakt. Ontbijten met hommade granola + koffie, beide met homemade milk.
Amandelmelk
Ingredienten
• 250 gram amandelen
• 2 x 1.5 liter water
• Honing of alternatieve siroop - op smaak
Instructions
1. Week de amandelen in 1 1/2 liter gedurende 8-10 uur.
2. Spoel de amandelen goed af.
3. Voeg opnieuw 1 1/2 liter water aan de amandelen toe.
4. Giet het water en de amandelen in de slowjuicer.
5. Maak de melk op smaak met honing.
Goed voor zo’n 1 1/2 liter melk.
Share love,
Marleen
Nieuwsgierig naar mijn juice ervaringen en andere recepten? Hou mijn blogs tarwegraskoning.nl/blog & ShareloveNotsecrets.com in de gaten.
Hay Nelleke,Wat een heerlijk rcepet! Ik moest even wennen aan de smaak van quinoa, maar ik ben inmiddels om en neem tussen de middag ook lekker een salade mee naar het werk. Ik vroeg me eigenlijk af of je nog meer lekkere lunch rcepeten hebt, zag jou altijd met bakjes vol heerlijke dingen op school!Groetjes Gonda
He Gonda, wat leuk om van je te horen! Lekker he9! En super gezond.. soms neem ik tuessn de middag mee wat ik overhad van het avond eten, de dag ervoor. Of wat groenten roosteren in de oven met quinoa erbij of linzen. Ik kan de komende tijd wel weer aan de slag met een paar leuke lunchrecepten voor op de site, heb nog lekker een weekje vrij
Hi Barbara, die blijven achter in de pulp.
hoe zit het dan met de schilletjes?
Moeten het blanke amandelen zijn, oftewel zonder schilletje
Hoi Majella, Dat kan ook alleen is iets meer werk. Week de amandelen voor een paar uur in water. Giet de amandelen af en mix ze met water in een blender voor een paar minuten. Giet dit af met een kaasdoek. Je houdt dan amandelmelk en amandelpulp over!
Ik heb helaas geen slowjuicer en ook nog even niet in de gelegenheid er een aan te schaffen. Ik heb wel een hele goede Blender van Phillips, waar je ook ijs mee kan crushen. Kan ik daarmee ook amandelmelk maken?
Groetjes,
Majella
Hi!
Je gebruikt hiervoor inderdaad naturel/rauwe noten.
Goedendag,Moeten de amandelen rauw zijn ?
Met welke zeef heb je dit gedaan?