Snelle levering!
Gratis verzending en retour vanaf €50,-
Laagsteprijsgarantie
Snelle levering!
Gratis verzending en retour vanaf €50,-
Laagsteprijsgarantie

Door admin, 13 november 2014

Melk voor elk

Melk voor elk. Echt waar!

marleen amandelmelk

Dat melk helemaal niet zo goed is, is geen nieuws. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven te vinden. Vind ik dan. Want ik hou van melk. In de koffie, in mijn granola, etc. Kokos- en notenmelk zijn goede alternatieven. In de supermarkt kun je genoeg van deze opties vinden. Maar wat als je het zelf kan maken? Met je slowjuicer nog wel!

Kaasdoek...
Een tijdje geleden heb ik mijn eerste poging gewaagd amandelmelk te maken. Ik zag het al helemaal voor me: amandelen weken, kaasdoek gereed en prachtig witte melk als resultaat. Net zoals op de foto (van het voorbeeld recept). Helaas, vergeet het maar. Het resulteerde in bruinige pulp ‘melk’.

SLOWJUICER!!!
Onlangs ontdekte ik dat je met een slowjuicer ook amandelmelk kunt maken. WOW! En het resultaat: hagelwitte melk! Het is overigens binnen een handomdraai gemaakt.

No waste
Amandelpulp over? Weggooien? Natuurlijk niet. Ook met amandelpulp kun je weer leuke dingen doen. Ik bakte er de koekjes van die je op de foto ziet. Het was een eerste try-out. Houd mijn blog in de gaten voor meer amandelpulprecepten!

Wat een heerlijke ochtend. In een handomdraai amandelmelk + koekjes gemaakt. Ontbijten met hommade granola + koffie, beide met homemade milk.

Amandelmelk

Ingredienten

•              250 gram amandelen

•              2 x 1.5 liter water

•              Honing of alternatieve siroop - op smaak

Instructions

1.             Week de amandelen in 1 1/2 liter gedurende 8-10 uur.

2.             Spoel de amandelen goed af.

3.             Voeg opnieuw 1 1/2 liter water aan de amandelen toe.

4.             Giet het water en de amandelen in de slowjuicer.

5.             Maak de melk op smaak met honing.
Goed voor zo’n 1 1/2 liter melk.

Share love,

Marleen

Nieuwsgierig naar mijn juice ervaringen en andere recepten? Hou mijn blogs tarwegraskoning.nl/blog & ShareloveNotsecrets.com in de gaten.

Reacties

 • Door Rowena, 13 november 2014

  Hay Nelleke,Wat een heerlijk rcepet! Ik moest even wennen aan de smaak van quinoa, maar ik ben inmiddels om en neem tussen de middag ook lekker een salade mee naar het werk. Ik vroeg me eigenlijk af of je nog meer lekkere lunch...

 • Door Eneribholo, 13 november 2014

  He Gonda, wat leuk om van je te horen! Lekker he9! En super gezond.. soms neem ik tuessn de middag mee wat ik overhad van het avond eten, de dag ervoor. Of wat groenten roosteren in de oven met quinoa erbij of linzen. Ik kan de...

 • Door Marleen, 13 november 2014

  Hi Barbara, die blijven achter in de pulp.

 • Door Barbara Joseph, 13 november 2014

  hoe zit het dan met de schilletjes?

 • Door Joyce, 13 november 2014

  Moeten het blanke amandelen zijn, oftewel zonder schilletje

 • Door admin, 13 november 2014

  Hoi Majella, Dat kan ook alleen is iets meer werk. Week de amandelen voor een paar uur in water. Giet de amandelen af en mix ze met water in een blender voor een paar minuten. Giet dit af met een kaasdoek. Je houdt dan amandelm...

 • Door Majella Blijdenstijn, 13 november 2014

  Ik heb helaas geen slowjuicer en ook nog even niet in de gelegenheid er een aan te schaffen. Ik heb wel een hele goede Blender van Phillips, waar je ook ijs mee kan crushen. Kan ik daarmee ook amandelmelk maken?<br />
  Groetjes...

 • Door Marleen, 13 november 2014

  Hi!
  Je gebruikt hiervoor inderdaad naturel/rauwe noten.

 • Door T Fahner, 13 november 2014

  Goedendag,Moeten de amandelen rauw zijn ?

 • Door Susanne, 13 november 2014

  Met welke zeef heb je dit gedaan?

Laat een reactie achter

Comment form Text

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »