Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  admin - Donderdag 17 November 2014

  Melk voor elk

  Melk voor elk. Echt waar!

  marleen amandelmelk

  Dat melk helemaal niet zo goed is, is geen nieuws. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven te vinden. Vind ik dan. Want ik hou van melk. In de koffie, in mijn granola, etc. Kokos- en notenmelk zijn goede alternatieven. In de supermarkt kun je genoeg van deze opties vinden. Maar wat als je het zelf kan maken? Met je slowjuicer nog wel!

  Kaasdoek...
  Een tijdje geleden heb ik mijn eerste poging gewaagd amandelmelk te maken. Ik zag het al helemaal voor me: amandelen weken, kaasdoek gereed en prachtig witte melk als resultaat. Net zoals op de foto (van het voorbeeld recept). Helaas, vergeet het maar. Het resulteerde in bruinige pulp ‘melk’.

  SLOWJUICER!!!
  Onlangs ontdekte ik dat je met een slowjuicer ook amandelmelk kunt maken. WOW! En het resultaat: hagelwitte melk! Het is overigens binnen een handomdraai gemaakt.

  No waste
  Amandelpulp over? Weggooien? Natuurlijk niet. Ook met amandelpulp kun je weer leuke dingen doen. Ik bakte er de koekjes van die je op de foto ziet. Het was een eerste try-out. Houd mijn blog in de gaten voor meer amandelpulprecepten!

  Wat een heerlijke ochtend. In een handomdraai amandelmelk + koekjes gemaakt. Ontbijten met hommade granola + koffie, beide met homemade milk.

  Amandelmelk

  Ingredienten

  •              250 gram amandelen

  •              2 x 1.5 liter water

  •              Honing of alternatieve siroop - op smaak

  Instructions

  1.             Week de amandelen in 1 1/2 liter gedurende 8-10 uur.

  2.             Spoel de amandelen goed af.

  3.             Voeg opnieuw 1 1/2 liter water aan de amandelen toe.

  4.             Giet het water en de amandelen in de slowjuicer.

  5.             Maak de melk op smaak met honing.
  Goed voor zo’n 1 1/2 liter melk.

  Share love,

  Marleen

  Nieuwsgierig naar mijn juice ervaringen en andere recepten? Hou mijn blogs tarwegraskoning.nl/blog & ShareloveNotsecrets.com in de gaten.

  • Rowena

   Geplaatst op woensdag 31 mei 2017 17:39

   Hay Nelleke,Wat een heerlijk rcepet! Ik moest even wennen aan de smaak van quinoa, maar ik ben inmiddels om en neem tussen de middag ook lekker een salade mee naar het werk. Ik vroeg me eigenlijk af of je nog meer lekkere lunch rcepeten hebt, zag jou altijd met bakjes vol heerlijke dingen op school!Groetjes Gonda

  Toon meer

  News & updates

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »