Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Marleen - Donderdag 17 Oktober 2014

  De grootste brownie-verrassing

  Ik heb voor een high tea eens een alternatieve brownie gemaakt voor een vriendin, met honing. Tja, what did I know… Ik was er alles behalve wild van. Heb er destijds wel een foto van gemaakt voor sharelovenotsecrets.com, maar deze brownie haalde mijn blog nooit. “Als ik een brownie eet (of bak of blog), dan wil ik een classic brownie!!!“ Ik hoor het mezelf nog zeggen. Nothing beats the real thing...

  brownie

  WOW.
  Nu kwam mijn ‘office buddy’ (ja zo heet dat in onze shared office space) Neel, met deze cacao brownies aanzetten. Ik weinig anders zeggen dan… wow. Ik bedoel WOW! Deze refined-sugar-loze brownies, gemaakt van dadels, courgette en cacao, zijn echt mega lekker! Super snel klaar, dat ook. Zolang een alternatief en dus gezonder product mínstens net zo lekker is als the real thing, kan ik niet anders dan het delen. En nog veel leuker: het originele recept wordt gemaakt met geraspte courgette. Tja, sinds ik helemaal into the juice pulp ben, kon ik het niet laten deze te testen met courgette pulp. En jawel: het resultaat is - wederom - minstens zo goed!

  Juice + Brownie mix
  Nog geen courgettes gejuiced? Wat dacht je van 1 courgette + 2 peren + 3 wortels?! Lekker sapje + een heel goede reden om deze MEGA lekkere brownie te gaan maken. Heb ik je al overgehaald...???! Mijn superlatieven zijn eigenlijk overbodig hoor. Trust me.

  Gezonde brownies - Ingrediënten
  • 200 g kokosolie
  • 250 g dadels, zonder pit
  • 2 eieren
  • 100 g amandelmeel
  • 75 g cacao
  • snufje zout
  • 2 tl bakpoeder
  • pulp van 1 courgette
  • Extra nodig: vierkante of rechthoekige ovenschaal of bakvorm


  Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 2. Smelt voor de brownies de kokosolie in een pannetje. 3. Doe de dadels, kokosolie, eieren in de keukenmachine en hak fijn (dit kan eventueel ook met een krachtige blender of staafmixer). 4. Voeg het amandelmeel, cacao, zout en bakpoeder toe. 5. Giet het beslag in een kom en roer de geraspte courgette er doorheen. 6. Bekleed de vorm met bakpapier. Doe het mengsel in de ovenschaal en strijk glad. 7. Zet de brownie 30 minuten in de oven. Wanneer hij klaar is, zet je de oven op een kiertje en laat je de brownie eerst in de oven afkoelen, vervolgens haal je ‘m eruit en laat je de brownie volledig afkoelen.

  Share love,
  Marleen

  Nieuwsgierig naar andere blogs en/of recepten? Hou Marleen's blogs Tarwegraskoning.nl/blog & ShareloveNotsecrets.com in de gaten.

  • Marleen

   Geplaatst op woensdag 31 mei 2017 16:47

   Beste Loesje,

   Dit moet in beide gevallen pulp zijn. Mijn fout.

   Al mijn recepten voor de tarwegraskoning zijn gebaseerd op pulp.

  Toon meer

  News & updates

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »