Snelle levering!
Gratis verzending en retour vanaf €50,-
Laagsteprijsgarantie
Snelle levering!
Gratis verzending en retour vanaf €50,-
Laagsteprijsgarantie

Door admin, 30 september 2016

Bewust

Screen Shot 2016-09-30 at 12.38.48

Hello hello :)

Ja, ja, deze dame is wederom weer eens aan de sapkuur. Dag 5 zit ik alweer en ik moet je zeggen: het gaat lekker! Honger heb ik zeker niet, maar af en toe overvalt me van die lekkere trek of betrap ik mezelf op de gewenning om iets te willen knabbelen terwijl ik aan het werk of voor anderen aan het kokkerellen ben.

Voor mij is de cleanse vooral een mindset en een manier om (weer) bewust met eten om te gaan. De laatste paar weken waren warm, gezellig druk, hier en daar wat stress en nu is het 'serieuze' leven voor velen weer begonnen en dan is echt de tijd voor eten nemen -vaak voor het ontbijt en de lunch- ver te zoeken. Snel dat maaltje naar binnen, want genoeg/te veel te doen!

Herkenbaar? Voor de meeste (helaas) wel.
Hoewel ik het iedereen kan aanraden, hoef je niet perse aan de sapkuur om bewuster met je eten om te gaan. Daar zijn genoeg andere manieren voor. Daarom deze keer een aantal tips.

1. Zorg voor jezelf
Probeer je gekozen maaltijdje eens aan jezelf te presenteren: leg het leuk geserveerd op een bord of een mooi plankje. Niet zo uit de tupperware, trommel of plastic verpakking eten, dus...

2. Neem de tijd
Pak je moment voor de maaltijd. Wat het ook is dat je eet; ruik er eerst even aan, geniet van iedere hap en vergeet vooral niet uitgebreid te kauwen. Hierdoor heb niet alleen langer plezier van je eten, je geeft ook je spijsvertering de kans om optimaal te functioneren en voor te bereiden op wat er komen gaat, en krijg je tijdig het seintje dat je vol zit!

3. Zorg voor rust
Spreek met jezelf af dat je alleen nog maar aan tafel eet, EN zonder tv of telefoon. Dat voelt eerst wat gedwongen, maar door dit te conditioneren zul je merken dat je minder trek gaat krijgen achter je bureau, in de auto of op andere plekken waar je zo gewend bent te eten.

4. Identificeer je valkuilen
Slecht geslapen? Gestrest? Verdrietig?
Het is inmiddels geen onbekend weetje dat onze emotionele en lichamelijke staat veel invloed heeft op ons snack gedrag. Betrap je jezelf op vaker iets tussendoor te willen knabbelen? Ga even na hoe je je voelt en bekijk of je eerst iets anders kan doen wat dit kan oplossen of verzachten. Praat erover, zeg wat vaker nee, zet je prioriteiten op een rij (wat moet nu, en wat kan morgen) en GA OP TIJD NAAR BED!

5. Zoek afleiding
Nog steeds (lekkere) trek? Loop even een ommetje om, bel een vriend of vriendin, of zeg tegen jezelf dat je pas wat mag hebben mag als je eerst deze paar dingen van je to-do-lijst afmaakt.
Afleiding zorgt dat je de focus op iets anders legt en in 9 van de 10 gevallen vergaat de trek.

Extra tip: drink bij een trek gevoel eerst een glas water, vaak is 'honger' een teken dat je lichaam vraagt om hydratatie. Zorg dat je gedurende dag voldoende vocht binnenkrijgt en je zult minder snaaien!

Hebben jullie zelf nog goede tips?
Screen Shot 2016-09-30 at 12.44.24

Happy eating!

Eva Jacobs
Slowjuice expert & enthousiaste health-foodie

Laat een reactie achter

Comment form Text

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »