Pulp experiment: Appel Kaneel Pulp Muffins

  • Geplaatst op
  • Door admin
  • 2
Pulp experiment: Appel Kaneel Pulp Muffins

Heerlijk experiment met muffins van pulp

AppelpulpcakesDe afgelopen tijd heb ik heel wat juice pulp gespaard. Afgelopen weekend werd het hoog tijd een deel van deze pulp te gebruiken.

Hoewel ik mijn blog sharelovenotsecrets.com begon met voornamelijk bestaande recepten, streef ik er nu naar zelf zo veel mogelijk recepten te ontwikkelen. Vooral als het gaat om pulp recepten. Ik denk dat de mogelijkheden met pulp eindeloos zijn en lang nog niet allemaal ontdekt. Een heel leuke uitdaging!

Het is veel experimenteren, waarbij zeker niet alles lukt. Helaas gaat 'no waste' hier dan ook niet altijd op. Maar goed, hoe vaker je kookt hoe meer ervaring je opdoet. No waste blijft uiteraard het streven en is in mijn optiek ook het hele idee van het gebruik van pulp. Over no waste gesproken. Dit meisje maakt al twee jaar 0,0 afval. Een heel inspirerend verhaal. Wat een held!

Dit zijn een paar dingen van mijn geëxperimenteer het afgelopen weekend:

- 1 grote bak wortel pulp + appel: bolognese pastasaus (het recept hiervan volgt).

Ik wilde eigenlijk een shepards pie maken, maar de gehaktsaus bleek heel erg oké voor pasta

- 1 bakje bietenpulp: mislukte chocolate chip cookies

En vervolgens in het nieuws lezen dat cacao over enkele jaren op is… Auw

- 1 bak appel en komkommer pulp, resultaat: deze appel muffins.

De appel muffins lijken eigenlijk een beetje op appel broodjes. Ze zijn niet té zoet en een lekkere snack voor tussendoor.

Ik ben benieuwd naar jullie mening. Mijn moeder vindt ze in ieder geval erg lekker! Maar ja, erg objectief is zij natuurlijk niet ;).

Appel kaneel pulp muffins

Ingrediënten (voor 6 muffins):

  • 150 gram pulp van appels en evt. komkommer
    Voor mij was dit 5 appels en 1/2 komkommer, maar dit is afhankelijk van je juicer.
    Optioneel: schil de appels voor het juicen
  • 140 gram bloem
  • 100 gram kokossuiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • mespuntje zout
  • 1 e.l. kaneel
  • 1 t.l. kardemom
  • 2 e.l. kokosolie
  • 1 ei
  • 1 t.l. vanille-extract
  • 1 appel geschild en in kleine stukjes gesneden


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Zet een muffinplate en/of cupjes klaar.
  3. Smelt de olie en meng dit daarnet met de vanille-extract en het ei.
  4. Meng de droge ingrediënten.
  5. Meng de olie/ei/vanille met de droge ingrediënten.
  6. Voeg de appel pulp en appel toe en meng goed.
  7. Vul de vormpjes en bak gedurende 25 minuten.

Share love,

Marleen

Houd deze blog en sharelovenotsecrets.com in de gaten voor meer recepten.

Beeld & recept: sharelovenotsecrets.com

Reacties

  1. Pauline Pauline

    O dat lijkt me heerlijk! Wil ik snel wel eens proberen na te bakken. Ik hou me aanbevolen voor een Pinterest-button, zodat ik dit recept makkelijk op kan slaan....

  2. Marleen Marleen

    Hai Els!
    Bedankt voor je tips. Zeer welkom :)
    Altijd blij met vragen en/of suggesties/tips.

    Heb je zelf pulpbrood gemaakt met jusovezels?

  3. Els Els

    Beste Marleen,

    Deze muffins heb ik nog niet uitgeprobeerd.
    Ik wil je attent maken op een niet biologisch product waar je maar weinig van nodig hebt.
    Dit zijn jusovezels, gewoon gedroogde vezels van de psylliumplant, die fantastisch binden en 3 of 4 eetlepel szijn al genoeg voor een pulpbroodje.
    Dan heb ik nog een idee.
    Smaakmaker voor je pulpbroodje: meng het geheel met kleingesneden sinasappelschil en 1 pot (350 gr) bittere bio sinasappelbeleg van "de Nieuwe Band".
    Ik ben nenieuwd hoe je het vindt.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden