Amandel Pulp Chocolate Chip Repen

  • Geplaatst op
  • Door admin
  • 0
Amandel Pulp Chocolate Chip Repen

Chocolade repen met pulp van de slowjuicer

chip
Weet je nog dat ik laatst blogde over hoe je heel eenvoudig amandelmelk maakt de een slowjuicer?

Vlak daarna plaatste ik op mijn blog een eerste try-out met amandel pulp. Nu heb ik een nóg fijnere optie ontdekt: deze chocolate chip repen! Je kunt ze overigens ook gewoon met amandelmeel maken, mocht je geen amandelpulp hebben.

Deze repen zijn perfect voor onderweg. Ik schrijf deze blog op dit moment vanuit mijn hotelkamer in Dubai waar ik een paar dagen ben voor een shoot. De laatste tijd ben ik weer veel op reis. Goed eten kan dan een uitdaging zijn. Zelf iets maken zoals deze reep, biedt een goede uitkomst. Het is een heerlijke snack voor onderweg, in trein, de auto of het vliegtuig! En dat was het gisteren zeker.

Voorbereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 30 minuten

8 repen

Ingrediënten

  • 125 ml ahornsiroop, kamertemperatuur
  • 28 gr gemalen lijnzaad
  • 100 g amandel pulp of amandelmeel

    Zorg ervoor dat de amandel pulp zo min mogelijk vocht bevat. Knijp indien nodig, uit in een kaasdoek, of laat het voor gebruik een nachtje in de koelkast liggen in keukenpapier.

     

  • 100 gr havermout
  • 2 theelepels kaneel
  • 1/2 theelepel fijn zeezout
  • 90 gr chocolate chips
  • 115 gr geroosterde amandelboter of pindakaas (ik heb nu pindakaas gebruikt)
  • 2 theelepels vanille-extract


Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed er een middelgrote overschaal met bakpapier.

2. Meng de siroop en lijnzaad en laat staan voor minimaal 10 minuten.

3. Mix in een grote kom de amandel pulp (of amandelmeel), havermout, kaneel en zout. Meng goed. Roer de chocolade chips hierdoor.

4. Roer na de 10 minuten de amandelboter/pindakaas (de moet zacht/gesmolten zijn - indien nodig smelt in een pannetje) en vanille door de siroop met lijnzaad.

5. Giet het vochtige mengsel over de droge ingrediënten en meng goed.

6. Doe het mengsel in de ovenschaal en maak vlak met een rubberen spatel.

7. Voor het deeg met de amandel pulp: bak gedurende 30-32 minuten tot het geheel goudbruin is geworden en stevig aan de bovenkant.

8. Voor het deeg met behulp van amandelmeel: bak ongeveer 27-30 minuten tot het geheel goudbruin is geworden en stevig aan de bovenkant.

9. Laat 1 uur afkoelen voordat je de repen snijdt. Anders vallen ze uit elkaar.
Enjoy & Share love,

Marleen

Houd deze blog en sharelovenotsecrets.com in de gaten voor meer recepten.
Recept: TheVegan8.com beeld: http://sharelovenotsecrets.com

Reacties

  1. Tamla Tamla

    Hoi Jolijn, Ik vroeg me af wat jouw mening is met bnekerkitg tot het weken van haver i.v.m. phytic acid/fytinezuur. Ik heb jarenlang dagelijks havermout gegeten, maar ben wat terughoudender geworden door deze verhalen (hoewel ik van brood als alternatief ook niet echt vrolijk wordt) BTW: ontzettend inspirerende site, keep up the good work

    Reageren

  2. Marleen Marleen

    P.s.: ik ben net even verder gaan kijken en hele lijnzaad is wel ok om te verhitten. Mogelijk zou je dit recept daarmee kunnen proberen.

  3. Marleen Marleen

    Hoi Els,
    Bedankt voor je reactie en feedback. Beetje late reactie van mij. Ik zie je comment nu pas!
    Ik heb soep ook al eens geprobeerd, maar ook (nóg) geen succes!

    Interessant wat je zegt. Goed om daar meer op te letten bij volgende recepten.
    Ik heb (nog) niet geëxperimenteerd met een droogoven. Lijkt mij ontzettend leuk.
    Aan de andere kant deel ik het liefst recepten die voor zo veel mogelijk mensen haalbaar zijn. Maar dit recept, zou inderdaad wel het meest geschikt zijn voor de droogoven.

    Groetjes,
    Marleen

  4. Els Els

    Beste Marleen,
    Je hebt hele leuke ideeen voor het gebruik van de pulp. Ikzelf heb er eens een soep van gemaakt. Dit was geen succes. Ik heb helaas iets aan te merken op deze koeken van amandelpulp. Naar mijn mening maak je van gemalen lijnzaad geen gezond product wanneer je de gemalen lijnzaad te lang aan zuurstof bloot stelt. Ook verhitten in de oven is een slecht idee. Zoals je weet bevat lijnzaad omega-3 olie. Deze olie oxideert heel snel, ook als hij verhit wordt en is dan een vrije radicaal.
    Heb je al eens een keer geexperimenteerd met de droogoven?

    Ik ben benieuwd naar je volgende recept,groeten van Els.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden