Snelle levering!
Gratis verzending en retour vanaf €50,-
Laagsteprijsgarantie
Snelle levering!
Gratis verzending en retour vanaf €50,-
Laagsteprijsgarantie

Matstone Ivoorwit

Productomschrijving

Matstone Ivoorwit

Matstone Standaard Ivoorwit

√  Zeer geschikt voor tarwegras & bladgroenten
√  Handig & snel in gebruik 
√  In 30 sec schoon

√  10 jaar garantie op de motor
√  Extra onderdelen beschikbaar 
√  Goede prijs/kwaliteit verhouding 
√  Maakt ook notenboters, pasta, pesto & fruit sorbets

De hier afgebeelde Matstone standaard slowjuicer is een zeer betrouwbaar en betaalbaar product, met name voor de kwaliteit en mogelijkheden die deze machine biedt. Het is een zeer veelzijdige machine en een waar feest voor iedere gebruiker. Daarnaast is de machine eenvoudig in gebruik en onderhoud, wat ook niet onbelangrijk is. Het is een multifunctioneel apparaat wat niet alleen tarwegras kan juicen, maar tevens inzetbaar is om groenten en fruit te juicen, ijs te maken en food te processen. De Matstone standaard slowjuicer is ideaal voor het maken van een heerlijk en gezond groente- en fruit sap, bomvol met vitaminen en mineralen. Bent u op zoek naar een eerlijke, degelijke en betaalbare sapmachine? Dan is dit de machine die u zoekt.

Langzame, koude persing:
Het mooie aan de Matstone standard juicer is het feit dat de machine op slechts 78 toeren uw groenten, fruit en tarwegras juiced. Dit zorgt voor een minimaal ontstaan van hitte, wrijving en zuurstof, waardoor eventuele voedingswaarde verloren kan gaan. Dit verlies is hierdoor tot een minimum gereduceerd en leidt met name tot het behoud van alle essentiële enzymen die zo belangrijk zijn voor uw spijsvertering en voor de maximale opname van voedingsstoffen uit uw vers geperste sap. De Matstone levert een heerlijk, smaakvol ‘levend’ sap op, boordenvol voedingsstoffen en energie. Begin daarom uw dag op gezonde en vitale wijze met een vers gejuiced glas sap uit uw eigen nieuwe Matstone juicer!

Betaalbare kwaliteit:
De Matstone standard juicer is ideaal voor zowel  de beginner als de meer ervaren en gevorderde sap liefhebber en is een ware aanwinst voor beide groepen. Het is een machine met een zeer imponerende prijs/kwaliteit verhouding waar maar weinig andere machines zich mee kunnen meten. Het is een machine die met name dankzij de lage prijsstelling betaalbaar is voor vele huishoudens en die zijn geld in zeer weinig tijd meer dan waard blijkt te zijn. Met name het feit dat het hier om een 6-in-1 juicer gaat, wordt als de klap op de vuurpijl beschouwd door velen.  Dit is dan ook vaak de hoofdreden waarom onze klanten tot aanschaf van deze pracht machine overgaan. In zijn prijsklasse is dit absoluut de meest complete en best uitgeruste juicer !

Veelzijdige 6-in-1 slowjuicer:
Zoals we net al even aangekaart hebben, gaat het hier om een 6-in-1 juicer. We zullen u hier kort deze 6 functies van de juicer uitleggen:

1) De Matstone standard juicer is een fruitpers en perst overheerlijk sap uit elke soort fruit, hard of zacht maakt geen verschil. Ontdoet u wel de fruitsoort van de schil of pitten die eventueel aanwezig zijn.
2) De Matstone standard juicer is een groentepers en perst oergezond en overheerlijk sap uit elke gewenste groentesoort, zoals bijvoorbeeld uit wortels, paprika, tomaten, radijs, kool en bleekselderij.
3) De Matstone standard juicer is een tarwegraspers en perst heerlijk fris tarwegrassap. Dit is trouwens ook mogelijk uit Aloë Vera bladeren en andere soortgelijke planten.
4) De Matstone standard juicer tevens een food processor en is in staat gehakt te maken van uw vlees en vis. Ook is het een ideale machine voor het bereiden van babyvoeding, notenboter, broodstengels, soep, noedels en pasta’s.
5) De Matstone standard juicer is een perfecte kruiden en specerijen maalmachine. Mocht u er de voorkeur aan geven om zelf verse kruiden te kopen, dan is dit de ideale machine is ze vervolgens tot poedervorm te malen, zodat de kruiden en specerijen gemakkelijk in uw keuken te gebruiken zijn.
6) De Matstone standard juicer is tevens een ijsmachine en maakt het lekkerste ijs van bevroren fruitsoorten, zoals bijvoorbeeld van bananen, mango, frambozen en andere fruitsoorten.

Veelzijdiger dan een blender:
Er zijn een aantal belangrijke voordelen aan het gebruik van een slowjuicer boven het gebruik van een blender. Zo maalt een blender groente en fruit fijn door middel van messen die op hoge snelheid in een kan roteren. Daar is verder niets mis mee, maar het is een methode die met name geschikt is voor zachte of vloeibare ingrediënten zoals bananen, aardbeien, komkommers en dergelijke. Zodra we bij de hardere groentes en fruitsoorten aankomen (bijvoorbeeld appels, wortels of bieten) zijn veel blenders al snel ongeschikt of malen het product niet geheel fijn. Daarnaast blijft ook altijd veel pulp en vellen achter in het sap, waardoor het al snel een klonterige, dikke pap wordt.

Een slowjuicer kan zowel harde als zachte fruit- en groentesoorten persen en scheidt daarnaast het pulp volledig van het sap. Dit is met name een stuk aantrekkelijker voor kinderen, die vaak liever sap dan een dikke pap drinken, maar ook veel volwassenen geven de voorkeur aan een lekker gezond sap

Gezonder dan een sapcentrifuge:
Ook tussen een slowjuicer en een sapcentrifuge zijn een aantal belangrijke verschillen, die wederom duidelijk in het voordeel van een slowjuicer uitpakken. Zo maakt een traditionele sapcentrifuge gebruik van een scherpe rasp die op zeer hoge snelheid (tot maar liefst 20.000 toeren per minuut) ronddraait. Het probleem is dat hierbij zeer veel hitte vrijkomt. Dit zorgt voor oxidatieprocessen, waarbij zuurstof gemengd wordt in het sap, wat als gevolg heeft  dat aanwezige vitaminen, mineralen, antioxidanten en levende enzymen beschadigd raken in uw verse sap. Dit proces is gemakkelijk te herkennen aan het verkleuren en het scheiden van vaste en vloeibare delen in uw sap. Een ander gevolg is dat uw sap hierdoor minder lang vers houdbaar is.

Het voordeel van een slowjuicer is dat uw sap op een laag toerental wordt geperst, waardoor voedingsstoffen optimaal bewaard blijven en het sap van ongekend hoge kwaliteit is. Dit is qua voedingswaarde van uw sap een groot voordeel voor uw gezondheid!

Slowjuicers, de enige pers geschikt voor tarwegras:
Het bijzonder aan slowjuicers is dat ze de enige persen zijn die geschikt zijn voor tarwegras. Dit is mogelijk dankzij de langzame, kneuzende persing waar deze machines om bekend staan. Hierdoor krijgt u 100% pulp vrij tarwegrassap. Dit is niet mogelijk met een sapcentrifuge of blender, want deze vermalen het tarwegras tot kleine onverteerbare deeltjes. U kunt tevens bladgroenten en kruiden zoals spinazie, sla of munt persen met een slowjuicer, wat verder met geen enkele andere machine mogelijk is.
Dit receptenboek staat natuurlijk boordenvol met overheerlijke juice tips die u thuis kunt uitproberen, samen met uw nieuwe keukenwonder! 

Bespaar ruimte en tijd:

De Matstone is relatief klein en past al in vrijwel iedere keukenkast. Het lichte apparaat is met de handgreep gemakkelijk te verplaatsen. Het reinigen van de onderdelen kan gewoon onder de kraan en kost slechts een minuut.

Unieke kenmerken van Matstone Juicers:

- Zes verschillende functies:
 De Matstone juicers is niet alleen een fruit, groente en tarwegras juicer,  maar is tevens te gebruiken voor het maken van ijs, pasta, puree, broodstengels, notenboters, pasta’s, babyvoeding, soep en zelfs sesamolie. Voor het extraheren van sesamolie is wel een extra hulpstuk nodig, wat in onze winkel te koop is.
- Volledig uitgerust:
 De Matstone juicer wordt geleverd met een flink aantal accessoires, zoals een pasta-set en een boekje met luxe recepten.
- Klein & Licht:
 De Matstone standard slowjuicer is bijzonder licht qua gewicht en is dankzij de geringe omvang gemakkelijk in elke keuken te plaatsen en op te bergen.
- Veilig: 
De Matstone standard slowjuicer is bijzonder veilig en kan niet oververhit raken. Indien dit nodig is, schakelt de machine automatisch uit en weer aan.
- Uitgebreide garantie:
 De Matstone standard slowjuicers wordt geleverd met 10 jaar garantie op de motor en met 1 jaar garantie op het apparaat + de onderdelen. 

Verschillen tussen de Matstone Standaard en de Matstone Advanced slowjuicer:
Voor diegenen die willen weten wat de verschillen zijn tussen de Matstone standaard en de Matstone advanced slowjuicer, kunnen we mededelen dat het verschil hoofdzakelijk zit in de bijgeleverde zeef en vijzel. Deze zijn bij de Matstone advanced slowjuicer van een nieuw en krachtiger materiaal, Ultem genaamd, gemaakt. Hierdoor zijn deze bijbehorende artikelen een stuk sterker en kunnen dus intensiever gebruikt worden. Hierdoor hebben deze artikelen tevens ze een langere levensduur.

Antwoord op veel gestelde vragen:

Wat is slowjuicen eigenlijk?
Slowjuicen is een manier van persen die ooit is ontstaan in het exotische Thailand. De naam zegt het al en houdt in dat verse groenten en/of fruitsoorten op een lage snelheid worden geperst, tot maximaal 90 toeren per minuut. Het sap wordt hierbij van het pulp gescheiden en het eindresultaat is heerlijk ‘levend sap’ met een zeer hoge concentratie aan essentiële voedingsstoffen. Ook de smaak is ongeëvenaard en blijft beter behouden dan met welk ander keukenapparaat dan ook.

Wat zijn de voordelen van slowjuicen?
U zult merken als u eenmaal heeft besloten verse fruit/groentesappen een vast onderdeel van uw dagelijkse voeding te maken, dat uw gezondheid en welzijn er met rasse schreden op vooruit gaat. Zo merkt u dat:

Na 10 dagen
 u zich merkbaar fitter en opgewekter begint te voelen. U slaapt beter, heeft minder last van stress en hoofdpijn en met name uw stoelgang is aanzienlijk verbeterd.
Na 20 dagen merkt u dat u een deel van uw eventuele overgewicht kwijt bent geraakt. U zult tevens merken dat het dagelijks drinken van vers groente- en fruitsap een echte must en gewoonte is geworden en u eigenlijk al niet meer zonder wilt.
Na 30 dagen zult u zonder meer merken dat uw hoeveelheid fysieke energie flink is toegenomen en u makkelijker spiermassa creëert. Ook voelt u zich mentaal helderder en evenwichtiger.

Let op: 
Indien u net begint met het dagelijks drinken van vers groente- en fruitsap, is het mogelijk dat u last krijgt van lichte hoofdpijn en/of vermoeidheid. Dit is omdat uw lichaam door de grote hoeveelheden voedingsstoffen zich ontdoet van aanwezige gifstoffen in uw lichaam. Dit ontgiftingsproces is echter niets om uw zorgen over te maken en deze klachten verdwijnen binnen enkele dagen. Gaat u gewoon door met het maken en consumeren van uw dagelijks verse geperste sap en u zult merken dat u zich binnen 10-30 dagen ongekend energiek en vitaal zult voelen.

Wat wordt bedoeld met ‘levend sap’?
De hier aan u aangeboden slowjuicer levert fantastisch hoog kwalitatief sap op, wat in de raw food wereld wel bekend staat als ‘levend’ sap. Dit is mogelijk dankzij het bijzonder lage toerental van deze machines. Het lage toerental zorgt voor minimale wrijving, waardoor zo weinig mogelijk hitte vrijkomt bij het persen. Hierdoor worden oxidatieprocessen zoveel mogelijk beperkt die de aanwezige voedingsstoffen in uw sap kunnen beschadigen. De werking van een slowjuicer is wel te vergelijken met de werking van het menselijk gebit. Door middel van kneuzende, malende en persende bewegingen van de slowjuicer worden maximale hoeveelheden sap uit al uw groenten of fruit geperst, waardoor uw verse sap optimale hoeveelheden voedingsstoffen bevat en waardoor de voedingswaarde voor u als consument tevens optimaal is. 

Kan ik vruchten met harde pitten juicen?

De harde pitten van vruchten zoals kersen, pruimen of abrikozen kunnen uw slowjuicer zeer zeker beschadigen. Verwijder deze pitten daarom altijd voor u dit soort vruchten wenst te juicen. Als regel kunnen we stellen dat als het door uw gebit gekauwd kan worden, dan is het ook veilig voor uw slowjuicer.

Kan ik harde en vezelige groenten veilig juicen?
Groenten zoals wortels en bieten zijn over het algemeen vrij hard. Andere groenten zoals selderij, stelen van bepaalde kruiden, citroengras en anderen kunnen erg vezelig zijn. Het is daarom raadzaam deze voor het juicen in stukken te snijden voor u ze in de machine doet. Ook is het raadzaam dit soort producten gelijktijdig met zachtere groenten en vruchten te persen, zodat de uitvoer uit de machine soepeler loopt. Het achter elkaar persen van te grote hoeveelheden harde groenten en fruitsoorten kan mogelijk leiden tot het sneller slijten van uw machine of tot beschadigen van uw 
slowjuicer.

Is mijn slowjuicer waterbestendig?
Deze machine is spatwaterdicht, maar water in de aan/uit knop dient voorkomen te worden en kan de machine beschadigen. Beschadiging door water is ook mogelijk als u onderdelen verwijderd voor reiniging en deze niet terug plaatst voordat u weer van de machine gebruik wenst te maken. Natte handen kunnen tevens het beste eerst goed worden afgedroogd voor u de machine aan- of uitzet.

Kan ik de onderdelen met de vaatwasser wassen?

De fabrikant raad af de onderdelen in de vaatwasser schoon te maken. Het volstaat om de onderdelen dagelijks met schoon water te reinigen. Mocht het nodig zijn, dan kunt u af en toe gebruik maken van wat zeep en een afwassponsje,  maar vermijd dit als dit niet nodig is. Spoel daarna de onderdelen wel goed af zodat er geen zeepresten in achter blijven. Ook is het raadzaam de onderdelen direct na gebruik schoon te maken. Voor de grote schoonmaak is het mogelijk gebruik te maken van wat fornuisreiniger. Doet u dit echter niet vaker dan eens per kwartaal. Het bijgeleverde borsteltje is om de zeef mee schoon te maken.

Waarom een slowjuicer? Ik heb al een sapcentrifuge/blender/keukenmachine:

Er zijn enkele grote verschillen waarneembaar tussen een slowjuicer en andere keukenapparaten zoals sapcentrifuges, blenders en keukenmachines. Deze laatste apparaten zijn niet gemaakt om de hoge kwaliteit sap te produceren die een slowjuicer u levert. De nadelen van deze apparaten zijn:

- Hoge mate van frictie: Hierdoor verliest uw sap grote hoeveelheden essentiële vitaminen, mineralen, enzymen en andere voedingsstoffen.
- Laag rendement:
 Een slowjuicer haalt 30-80% meer sap uit (over)rijpe of zachten groenten en fruitsoorten.
- Minder lekker sap:
 Het sap uit een slowjuicer behoudt meer geur, kleur en smaak t.o.v. sap afkomstig uit andere keukenapparatuur.
Veel lawaai: Een slowjuicer is een stuk geruislozer dan de andere hier genoemde keukenapparaten.
- Veel zuurstof:
 Een slowjuicer zorgt dankzij de langzame persing voor minder aanwezig zuurstof in uw sap, waardoor het langer houdbaar is.

Kortom, een slowjuicer levert  heerlijk ‘levend’ sap met een absoluut ongeëvenaarde kwaliteit in vergelijking met sap afkomstig uit andere keukenapparaten!


We hebben allemaal een aantal favoriete smaken, die we ontdekt hebben door ooit eens iets nieuws te proberen. Juice en experimenteer er daarom naar hartenlust op los en probeer gerust nieuwe soorten groenten, fruit en combinaties van beiden om uw smaakpapillen te verwennen met nieuwe smaaksensaties. De mogelijkheden zijn onbeperkt! Om u alvast wat op te warmen en te voorzien van inspiratie, hebben wij hieronder een aantal van onze persoonlijk favoriete recepten voor u vermeld.

1) 1 venkelknol, 1 rode paprika, 4 mediumgrote wortels en 2 appels.
2) 1 mediumgrote rode biet, 1 handvol verse basilicumblaadjes, 2 peren, 1 lime en een ½ paprika.
3) 2 scheuten wodka, 4-6 appels, 1 handvol vers muntblad en 1 citroen.

Doosinhoud:

Matstone standard juicer, sap- en pureezeef, sap- en pulpcontainer, stamper, pasta vormstukken, reinigingsborstel, receptenboek en handleiding.

Betaling & Verzending:
Alle producten op voorraad worden binnen 24 uur verzonden. Normaal gezien heeft u uw bestelling dus binnen een aantal dagen in huis. Betaling is mogelijk via Ideal, Paypal of d.m.v. vooruitbetaling per bankoverschrijving.

Service & Garantie:

De Matstone standard slowjuicers wordt geleverd met 10 jaar garantie op de motor en met 1 jaar garantie op het apparaat + de onderdelen.

De Tarwegraskoning verleent een 30 dagen lang ‘Niet goed? Geld terug’ garantie op alle sapmachines en kweeksets. Bent op één of andere wijze niet tevreden met een product van ons? Stuur dan eerst een e-mail naar [email protected], waarna wij u een bericht sturen met instructies hoe u het product terug dient te sturen. U betaalt dan alleen de retour verzendkosten.

 

Technische specificaties:

Product:Matstone
Voltage:230 V
Spanning:50 Hz
Stroomverbruik:160 W
Toeren/minuut78
Motor:enkelfasefunctie (Single-Gear)
Gewicht:6,6 kg
Dimensies:19 cm breed
 42,5 cm lang
 20 cm hoog
Kleur:Ivoor of Wijnrood

 -------------------------------------------------

Productspecificaties

Artikelnummer
74022
SKU
13070
Merk
Matstone
Type pers
Single gear
Aandrijving
Elektrisch
Afmetingen (LxBxH)
42,5 x 19 x 20 cm
Garantie
10 jaar op motor en 1 jaar op onderdelen
Gewicht
6,6 kg
BPA-vrij
Ja
Toeren/minuut
78
Geluid (dB)
65 dBa
Stroomverbruik
200W

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Eerder door u bekeken

Matstone Matstone Ivoorwit
MatstoneMatstone Ivoorwit
Niet op voorraad
€249,00 Incl. btw
Bekijken
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking