Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Zelf Tarwegras kweken

  Zelf tarwegras kweken

   

  Benodigdheden tarwegras kweken

  • ± 200 gram tarwezaad
  • 1 kweekbak
  • tuin- of potaarde (biologische) met compost / cellulose / watten of keukenpapier (ongebleekt)
  • zeef
  • bak, schaak of weckpot


  Stappenplan tarwegras kweken

  1. Week het tarwezaad minimaal 4, maar liefst 8 uur in een bak, schaal of weckpot met (gefilterd) water.

  2. Leg je gekozen ondergrond in je kweekbak
  - Aarde: een laagje van 2 tot 4 cm. Druk het een beetje aan zodat er een gelijkmatige laag ontstaat. Bevochtig het aarde met een laagje water.
  - Cellulose: snijd uit de mat een lap met de afmetingen van je bak, doorweek deze met water, even uit laten lekken en plaats in je kweekbak.
  - Watten of keukenpapier: leg een bodem watten of paar velletjes keukenpapier in de kweekbak. Maak ze vochtig, maar niet doorweekt.  

  3. Giet na het weken van het tarwezaad het water af en strooi het zaad gelijkmatig in de kweekbak, zodanig dat er weinig van de ondergrond nog zichtbaar is.

  4. Zet de kweek in een donkere kamer of kast, of bedek de bak zodat de kweek donker staat. Laat het ongeveer 2 dagen in het donker staan, totdat de tarwezaden kleine kiempjes van ongeveer 1 cm hoog zijn geworden. Check of de ondergrond gedurende deze periode niet droog wordt, anders dien je de kweek te bevochtigen. 

  5. Als de sprietjes ongeveer 1 cm lang zijn, mogen ze uit het donker komen en in het licht staan. Gedurende de eerstevolgende 4 - 5 dagen de kweek dagelijks besproeien met een plantenspuit .

  6. Na 4 - 5 dagen is het tarwezaad goed in zijn ondergrond geworteld en is het ‘matje' tarwegras als een geheel optillen zonder uit elkaar te vallen. Op deze manier kun je dagelijks het tarwegras bewateren door het matje op te tillen en een klein laagje water onder in de kweekbak te gieten. 

  7. Als het gras tussen de 10 à 20 cm hoog is, is het tijd om te oogsten. Dit kan je doen door het net boven de wortel af te knippen of te snijden.

  8. Na het afsnijden of afknippen van het tarwegras verwerk je het met je slowjuicer tot vers en gezond tarwegrassap!

   

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »