Vegan Speculaas Cake

  • Geplaatst op
  • Door admin
  • 0
Vegan Speculaas Cake

Vegetarische speculaas cake met pulp uit de slowjuicer

Vegan speculaas cake

speculaas cake

Het leek mij leuk om deze maand iets thematisch te bedenken voor de blog. Ruim een week voor het 'avondje van Sinterklaas' vind ik een speculaas cake van veggie pulp wel geschikt. Even gewoon iets lekkers, iets luchtigs met betrekking tot het onderwerp? 

Nachtbakken

Het is een beetje druk de laatste tijd -eh what’s new-, zo was ik eergisteravond/nacht, ja het was laat,deze cake aan het bakken. Vrij last-minute ontdekte ik dat de eieren op waren.  Gelukkig kun je deze vervangen met chiazaad. Éen lepel chiazaad + 3 eetlepels water (even laten wellen) staat gelijk aan één ei. Appeltje eitje. Fijn! Cake alsnog gelukt.

Per ongeluk een vegan cake

De volgende ochtend nam ik de cake mee naar de Tarwegraskoning waar ik een afspraak had. Rozemarije van de Tarwegraskoning: “Zitten er geen eieren in?”

Ik: “Nee.”
Rozemarije: “Dan is het dus een vegan cake!”
Ik: “Oh ja”.

Daar hou ik mij dus helemaal niet mee bezig. Maar inderdaad. Per ongeluk een vegan veggie pulp cake gebakken.

Speculaas cake – pulp recept

Ingredienten

Voor de speculaaskruiden

Let op: dit is meer dan dat je nodig hebt voor de cake.
+ Je kunt het uiteraard ook kant en klaar in de supermarkt kopen.

  • 30 gr kaneel
  • 7gr nootmuskaat
  • 3 gr kardemom
  • 3 gr kruidnagel
  • 3 gr korianderzaad
  • 3 gr gemberpoeder
  • 3 gr witte Peper
  • 3 gr anijszaad
  • 3 gr foelie (zelf fijnmalen in een vijzel indien nodig)


Voor het beslag

  • 215 gr pulp (bieten of wortel)
  • 170 volkoren meel
  • 100 gr kokosolie (gesmolten)
  • 175 gr honing - voor vegan: agave siroop
  • 1 eetlepel chiazaad + 3 eetlepels water
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1 snufje zout


Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng de chiazaad en mix met het water. Laat staan voor enkele minuten.
  3. Smelt de kokosolie in een pan en meng met de honing.
  4. Voeg vervolgens de chiazaad, vanille extract en pulp toe. Meng het geheel goed.
  5. Mix de droge ingrediënten + 5 grote theelepes speculaaskruiden en meng dit met het pulp mengsel.
  6. Bak in een cakevorm met bakpaper gedurende 45 tot 60 minuten.
  7. Als de bovenkant snel donker wordt, kun je de cake halverwege de baktijd afdekken met aluminiumfolie.

En lekker dat ie is… Vraag maar aan de Tarwegrassers! 

Happy Sinterklaas.

Share love,

Marleen


Houd deze blog en sharelovenotsecrets.com in de gaten voor meer recepten.

Recept en beeld: http://sharelovenotsecrets.com

Reacties

  1. Marleen Marleen

    @ Pauline: je kunt zelf ook pinnen vanaf mijn blog.

    Oh ja de juice die je kunt maken waarvoor je ongeveer zoveel pulp overhoudt is deze: http://www.sharelovenotsecrets.com/nl/biet-wortel-appel-juice/.

  2. Marleen Marleen

    Hi Pauline,
    Wat leuk om te horen!
    Je kunt al mijn recepten ook vinden op ShareLoveNotSecrets.com en op Pinterest. Dit recept staat er vandaag of morgen op.
    Groetjes Marleen

  3. Pauline Pauline

    O dat lijkt me heerlijk! Wil ik snel wel eens proberen na te bakken. Ik hou me aanbevolen voor een Pinterest-button, zodat ik dit recept makkelijk op kan slaan....

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden