Vacuum blender

Wat is vacuüm blenden

Blenden is het mixen van fruit, groenten en/of kruiden met melk, yoghurt of bijvoorbeeld ijs tot een homogene massa. Bij vacuüm blenden wordt eerst de lucht uit de blendkom met ingrediënten gezogen en daarna wordt er gemixt. Op deze manier vindt er geen vermenging met zuurstof plaats en dat biedt een aantal aantrekkelijke voordelen:

Gezonde voedingsstoffen blijven beter bewaard met een vacuüm blender:

  • Enzymen, mineralen en vitaminen krijgen geen kans met zuurstof te reageren. Er vindt geen oxidatie plaats die de kracht van deze voedingsstoffen doet afnemen. Vooral vitamine C en polyfenolen zijn gevoelig voor oxidatie. Polyfenolen zijn ontstekingsremmend, bloeddrukverlagend en hebben een anti-carcinogene werking.

Met de vacuüm blender ontstaat een meer homogene massa:

  • Omdat door het vacumeren de ingrediënten iets in volume toenemen – ze worden een beetje opgerekt – snijden de mesjes nog gemakkelijker door de verschillende ingrediënten.
  • In een vacuüm ruimte bewegen de ingrediënten zich tijdens het vacuum blenden op een andere manier – ze ondervinden geen luchtweerstand - waardoor het blenden gemakkelijker en gelijkmatiger verloopt.
  • De homogene massa blijft deze structuur behouden, er ontstaan dus geen laagjes.

De ingrediënten behouden hun kleur en smaak:

  • Omdat er bij het vacuum blenden geen oxidatie – een soort roesten – en vermenging met lucht plaatsvindt, blijft de oorspronkelijke kleur van de ingrediënten veel beter bewaard. De ingrediënten worden niet bruin en ook niet fletser (door de extra lucht) van kleur.
  • Omdat er geen luchtbelletjes in de massa komen, is ook de smaak geconcentreerder en intenser.

Enkele andere opmerkingen:

  • Sommige producten, zoals appels en ijs bijvoorbeeld, bevatten gassen. Bij gebruik van deze ingrediënten kunnen daarom wel degelijk bubbels ontstaan.
  • De vacuüm blender is niet geschikt voor het blenden van noten en andere droge ingrediënten.
  • Voor het beste resultaat altijd extra vocht – water, melk, yoghurt of ijs – toevoegen.
  • De vacuüm blender is ook niet geschikt voor producten warmer dan 40.
Lees meer
Getoonde artikelen 1 - 3 van 3
Kuvings SV-500 vacuüm blender
In de voedselindustrie wordt het vacuüm blenden in grote hoeveelheden al langer toegepast, maar met de Kuvings vacuüm blender kunt u nu thuis ook van de voordelen van het vacuüm blenden profiteren.
€699,00
In winkelwagen
Vacublend Vacuumblender
Vacuüm blenden is ontwikkeld om oxidatie en het ontstaan van luchtbelletjes bij het traditionele blenden te voorkomen. Door de lucht uit de blendkom te zuigen, kan er tijdens het blenden geen vermenging meer plaatsvinden met zuurstof, wat de oorzaak is va
€399,00
In winkelwagen
Ozen Hanssem vacuüm blender
Het nieuwe blenden gebeurt vacuüm. De voedingsindustrie maakte al langer gebruik van dit principe om smaak, kleur en voedingsstoffen beter te behouden, en nu kunt u hier thuis ook van profiteren.
€399,00
In winkelwagen
Getoonde artikelen 1 - 3 van 3